Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Winst op StadshagenRun voor Arne Mulder

| 17-10-2015

Zwollenaar Arne Mulder heeft zaterdag de achtste editie van de StadshagenRun op zijn naam geschreven. De BB-loper liep de 10 kilometer in 31 minuten en 49 seconden en bleef daarmee slechts tien seconden boven het parcoursrecord, vorig jaar gelopen door Erik Driesen. Dit keer kwam Driesen niet in de buurt van die tijd en moest hij zijn meerdere erkennen in clubgenoot Mulder. De BB-loper uit Vollenhove finishte in 32:38 als tweede, met kort achter hem clubgenoot Henk Smalbrugge (32:43).

Na het eerste rondje van 5 kilometer liep Erik Driesen nog aan de leiding, maar in het tweede deel ging Arne Mulder erop en erover. “Ik ben erg tevreden”, reageert de winnaar kort na zijn race. “Normaal gesproken is Erik wel sneller op de 10 kilometer, maar vandaag waren wij behoorlijk aan elkaar gewaagd.” Lange tijd deden de twee BB-lopers om en om het kopwerk, totdat Driesen een gaatje moest laten. “Ik zat op kop en op gegeven moment had ik niemand meer achter mij, dus ben ik zo hard mogelijk doorgelopen”, vertelt Mulder, die na de finish meteen languit op het asfalt ging liggen. “De omstandigheden waren perfect, met weinig wind en geen regen. Toch ging ik inderdaad behoorlijk kapot.” De Zwollenaar wist van te voren dat hij met zijn clubgenoot Erik Driesen zou strijden om de winst, al hield hij stiekem nog rekening met een verrassing. “Er stonden aardig wat Syriërs aan de start. Prachtig natuurlijk, al kon daar maar zo een talentvolle hardloper tussen zitten. Dat was wel een mooie stunt geweest.”

De StadshagenRun werd ook dit jaar georganiseerd door stichting Loopsport Zwolle. De organisatie verwelkomde een recordaantal van ruim 2.300 deelnemers, die allemaal toegejuicht werden door het massaal opgekomen publiek. Voor de atleten van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers was de StadshagenRun voor de vijfde keer gebombardeerd tot ‘clubkampioenschap 10 kilometer’. Er werd door de BB-lopers dan ook fel gestreden om de ereplaatsen. Met als gevolg voornamelijk blauw gekleurde podia in Stadshagen. Zo ook bij de dames, waar Hellen de Vries zegevierde. De Zwolse kwam tot een tijd van 38 minuten en 28 seconden, waarmee zij Tess Boekema (38:34) nog net achter haar hield. “Ik vond het op de één of andere manier heel zwaar, maar wel gaaf”, stelt De Vries, die kort na de race niet blij was met haar tijd. “Ik moet anderhalve minuut sneller kunnen, dus dat zegt genoeg. De overwinning maakt gelukkig alles goed.”

Op de 5 kilometer was de jonge Zwollenaar Simon Vos de snelste in 16 minuten en 35 seconden. “Ik heb de afgelopen drie weken heel erg sterk getraind. De trainingen gingen lekker, zonder al te veel moeite. Dus ik had enigszins wel verwacht dat ik hier zou winnen”, zegt de jonge atleet van PEC 1910, die van start ging voor een tijd onder de zeventien minuten. “Ik had gehoopt op 16:40, dus met 16:35 ben ik heel erg tevreden.” Achter Simon Vos werd Stan Kloosterziel tweede en Stan Zeegers kwam als derde over de streep. Henrieke Aalberts was in 20:14 de rapste vrouw op de 5 kilometer. Verder was het enthousiasme van de kinderen tijdens de Partou Kids Run wederom erg groot. Liepen de tieners op de Juniorenloop zo hard als ze konden. En tot slot mag de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde eerste editie van de G-loop. De 25 deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking genoten met volle teugen. Klik hier voor alle uitslagen.

Zie ook:
- Foto's Kids Run, Juniorenloop en G-loop
- StadshagenRun 5 en 10 kilometer in beeld
- Videoreportage achtste StadshagenRun

Deel deze pagina: