Voorzitter StadshagenRun maakt debuut

| 11-10-2016

Jan Reuvekamp was jarenlang het gezicht van de EP StadshagenRun. Hij was actief als voorzitter van de organisatie en zorgde er samen met zijn kompanen voor dat alles op rolletjes liep. Reuvekamp trad na de editie van vorig jaar af en nu is het aan Nelleke Beimers om die taak te vervullen. Zaterdag wacht haar debuut als voorzitter van de StadshagenRun.

Voor Beimers is het allemaal geen onbekend terrein. Ze is al jaren lid van de Stichting Loopsport Zwolle, de organiserende partij van de StadshagenRun, en dus kent ze de mensen. Daarnaast loopt ze zelf ook en heeft ze ervaring met het begeleiden van grote evenementen. Beimers is in haar dagelijks leven namelijk werkzaam als dominee en dus heeft ze wel eens de leiding over een evenement van dezelfde omvang. “Er zijn zeker paralellen tussen de StadshagenRun en de evenementen voor mijn werk”, zegt de kersverse voorzitter dan ook. “De grootte, maar ook het werken met vrijwilligers. Bij de StadshagenRun zijn zo’n 140 vrijwilligers betrokken, dat vind ik echt fantastisch. Ik hoop dat zij allemaal met plezier hun werk kunnen doen.”

Een nieuwe voorzitter brengt nog wel eens veranderingen met zich mee, maar in het geval van Beimers is dat nog niet het geval. Nog, want voor het aankomende jaar liggen er al wel wat plannen klaar. Het is dan de tiende editie en dat is natuurlijk speciaal. “We denken er bijvoorbeeld aan om een scholencompetitie op te zetten, om zo ook die doelgroep aan te spreken. Maar we richten ons nu eerst op de editie van zaterdag, daarna gaan we er mee verder.” Voor zaterdag heeft Beimers dan ook geen veranderingen op de rol staan. “We borduren voort op de weg die is ingeslagen. Het is schitterend om zoveel mensen te zien bewegen. En daarbij is de sfeer ook goed, daar zorgen de deejays en de Meander Bigband wel voor”, weet Beimers, die de leiding over vijf werkgroepen heeft.

Die vijf werkgroepen zorgen er samen voor dat er zaterdag voor de negende keer een waar hardloopfeest ontstaat. Om 10.00 uur start de kids run, waarna om 10.40 uur de juniorenloop begint. De vijf kilometer wordt om 11.30 uur weggeschoten, de tien kilometer een uur later. En wat doet de nieuwe voorzitter op matchday? “Nou, dat weet ik eigenlijk nog niet zo goed. Ik doe de prijsuitreiking van de kids run, dat is hartstikke leuk om te doen. Verder ben ik, denk ik, veel te vinden op het parcours, bij de werkgroepen en de vrijwilligers. Ik hoop dat iedereen plezier heeft en heb er zelf heel veel zin in!”

Deel deze pagina: