StadshagenRun maakt kindertehuis al blij

| 26-06-2015

De organisatie van de StadshagenRun heeft woensdagavond kindertehuis Firefly Kathmandu blij gemaakt met een cheque van 1.000 euro. Normaliter worden de goede doelen cheques op de nieuwjaarsbijeenkomst van Loopsport Zwolle uitgereikt, maar voor het kindertehuis maakte het bestuur een uitzondering. Het bedrag kan echter nog verder oplopen.

Het jaarlijkse hardloopevenement in Stadshagen wordt pas op 17 oktober gehouden, maar toch kreeg Firefly Kathmandu nu al een bijdrage. Eddie Sevink, leider van het project, ontving een cheque ter waarde van 1.000 euro. “Het geld is bijeen gebracht door de leden en het bestuur van Loopsport Zwolle en daarnaast ook door donaties van deelnemers aan de StadshagenRun”, zegt Jan Reuvekamp voorafgaand aan de woensdagavondtraining van Loopsport Zwolle. Sevink was uitermate blij met de geste. “Ik ben aangenaam verrast. Het tehuis in Nepal is volledig afhankelijk van giften. De donaties komen dan ook helemaal ten goede aan het huis. Donateurs kunnen inzage krijgen in de bankafschriften.”

Of het ook bij deze 1.000 euro blijft, dat is nog de vraag. Deelnemers aan de StadshagenRun, die wordt gehouden op 17 oktober, kunnen nog steeds doneren. Het extra geld wordt medio januari uitgereikt. Dan krijgen ook de andere twee goede doelen een cheque. De deelnemers kunnen ook geld inzamelen voor VG Sport en het Jeugdsportfonds. Inschrijven voor de StadshagenRun is mogelijk via www.stadshagenrun.nl.

Deel deze pagina: