Stadshagen Run weer ten bate van Unicef

| 03-06-2011

Van elke inschrijving van de Stadshagen Run gaat er dit jaar opnieuw één euro naar Unicef of het Jeugdsportfonds Zwolle. De organisatie gaat er vanuit dat er op zaterdag 22 oktober liefst 1.000 deelnemers zullen meelopen en dat daarmee het maximaal aantal inschrijvingen weer wordt bereikt. De inschrijving voor de Unicef Stadshagen Run 2011 gaat over ruim twee weken (19 juni) van start.

Uiteraard kent ook de vierde editie, die bedoeld is voor iedereen die het leuk vindt om mee te doen aan een sportief evenement in Stadshagen, weer een onderdeel speciaal voor kinderen. De Unicef Kids Run is een door de Stentor gesponsorde wedstrijd waaraan kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen meedoen. De verwachting is dat er veel kinderen zullen deelnemen, omdat er opnieuw een scholencompetitie aan de run is gekoppeld. Vorig jaar wonnen de kinderen van basisschool De Wendakker de eerste prijs met een gemiddelde eindtijd van 4.27 minuten.

Dat de Unicef Stadshagen Run succesvol is, blijkt uit het feit dat vorig jaar de limiet voor de 10 kilometer al weken voor de uiterlijke datum was bereikt. Ook is er een wedstrijd over vijf kilometer, terwijl de kinderen een rondje van één kilometer rennen. In totaal zullen er dit jaar opnieuw bijna 1.000 lopers deelnemen aan het evenement. Vorig jaar wonnen de bewoners van het Twistvlietpad de prijs ‘De Sportiefste straat van Stadshagen’. Of de Tiendschuurstraat de prijs dit jaar zal overnemen is de grote vraag. Zij eindigden vorig jaar op een tweede plaats en willen graag in de vierde editie koploper worden.

Voor iedereen die een begin wil maken met hardlopen zal er in de aanloop naar de Stadshagen Run ook een clinic worden gehouden. Deze wordt gegeven op zes dinsdagavonden in en starten om 19.30 uur bij het Cultuurhuis in de wijk Stadshagen. De datum van de eerste clinic wordt in later stadium bekendgemaakt. Kun je niet wachten tot de start van de clinic, dan kun je wekelijks meetrainen met de loopgroep van Stadshagen. Deze kent verschillende niveaus en vertrekt elke dinsdag om 19:30 vanaf het cultuurhuis.

Deel deze pagina: