Stadshagen Run naar 1.900 deelnemers

| 04-06-2012

De inschrijving voor de vijfde Unicef Stadshagen Run gaat net als de Salverda Berkumloop op zondag 10 juni weer open. Met 1.700 lopers was het veld vorig jaar al weken van tevoren vol. De wedstrijd vindt dit jaar op zaterdag 20 oktober plaats en de organisatie heeft besloten het dit jaar bij 1.900 startbewijzen te houden. Er wordt daarom opnieuw een vol deelnemersveld verwacht. Inschrijven kan vanaf 10 juni via www.stadshagenrun.nl.

De jaarlijkse hardloopwedstrijd door het groene deel van de wijk Stadshagen is voor jong en oud. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de Allio Kids Run van 1 kilometer. Jeugd vanaf 13 jaar en volwassen kunnen zich uitleven op de Concordia 5 kilometer of de Run2day 10 kilometer. Deelnemers die alle vijf de edities hebben meegedaan ontvangen dit jaar een attentie van de organisatie. Naast prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën zijn er dit jaar ook prijzen voor de sportiefste school en de sportiefste straat.

De succesvolle samenwerking met Unicef zal ook dit jaar worden voortgezet. Voor iedere inschrijving gaat één euro naar Unicef of het Jeugdsportfonds. Voor het extra goede doel is dit jaar Stichting Maud voor Leven gekozen. Maud komt uit Zwolle, is 2 jaar oud en heeft een ernstige vorm van kinderkanker. Deze stichting doet er alles aan om niet alleen haar, maar ook andere kinderen in een soortgelijke situatie, kans te geven deze zeldzame ziekte te overwinnen. Naast een bijdrage van de Stadshagen Run zal deze stichting op de dag van de wedstrijd komen collecteren. Voor meer informatie zie de website www.maudvoorleven.nl.

De organisatie van de Unicef Stadshagen Run streeft er naar de groene long van de wijk ook graag groen te houden. Dus worden er geen plastic flesjes uitgedeeld, maar worden er papieren bekers uitgedeeld met kraanwater. Ook zullen de lopers verwend worden met biologisch (EKO) fruit. In samenwerking met de ROVA zal ook naar duurzaamheid gekeken worden. Ook de bezemwagen zal door hen worden verzorgd.

Deel deze pagina: