‘Sport en sportiviteit verbindt mensen’

| 17-10-2016

Nelleke Beimers, voorzitter van de EP StadshagenRun, blikt tevreden terug op een sportieve en goed verlopende negende editie. “Als kersverse voorzitter ben ik onder de indruk van de professionaliteit van de 140 vrijwilligers, veelal trouwe leden van Stichting Loopsport Zwolle.”

“Een ‘geoliede machine’ was de term die ik veel hoorde en die past bij het geheel. Los daarvan viel mij de vrolijke en feestelijke sfeer bij zowel deelnemers als vrijwilligers op. Mooie prestaties werden neergezet en de Partou Kids Run en de Topfit G-Run verliepen in een bijzonder spontane sfeer. Ik wist het al, maar was er tijdens de negende editie van de EP StadshagenRun opnieuw van onder de indruk. Sport en sportiviteit verbindt mensen! Met enthousiasme en vertrouwen gaan we op weg naar de tiende editie van de EP StadshagenRun”, aldus Nelleke Beimers, die de Zwollenaren Arne Mulder en Tess Boekema op de 10 kilometer zag winnen.

Arne Mulder liep de 10 kilometer in een tijd van 32:50 en bleef daarmee de nummer twee Joep Emmen (33:56) en nummer drie Falco Olivier (34:21) ruim voor. Bij de vrouwen snelde Tess Boekema in een nieuw PR (bijna vijftig seconden sneller) naar een tijd van 37:26. Dit was ruim voldoende voor de eerste plaats, voor de nummers twee en drie: Lieve Tollet (38:33) en Anja Esveldt (43:26). Op de 5 kilometer ging de eerste prijs met een tijd van 16:12 naar Sander Kloosterziel uit Wezep en bij de vrouwen naar de Zwolse Danique Bosgoed. Zij zegevierde met een tijd van 19:44.

In totaal deden er meer dan 2.200 hardlopers - opgezweept door het publiek en de muziek langs het parcours - mee aan de de Partou Kids Run, de 1 mijl JuniorenRun, de Topfit G-Run, de 5 kilometer GeneratieRun, de Run2Day 5 kilometer en de Loods038 10 kilometer. Van elke inschrijving ging 1 euro naar een goed doel. Dit jaar waren de twee goede doelen: het Jeugdsportfonds Zwolle en De Bres, inloophuis voor Zwolle.

Zie ook:
EP StadshagenRun weer groot loopfestijn (video)
Ook jeugd geniet van de StadshagenRun (foto’s)
5 Kilometer StadshagenRun in 66 foto’s
Fotoreportage 10 kilometer StadshagenRun
Foto’s van Arjan Alderliesten (Jestaaterop.nl)
Arne Mulder is 'blauwe brigade' te snel af
Foto’s van Zwolle On Tour (deel 1)
Foto’s van Zwolle On Tour (deel 2)
Start van de Run2Day 5 kilometer (video)
Drone-opnamen gemaakt door Cloudshots Aerials (video)

Deel deze pagina: