Nieuwe elementen bij de Stadshagen Run

| 04-06-2013

Net als de afgelopen vijf jaar is er ook dit jaar weer de Unicef Stadshagen Run. Op zaterdag 19 oktober kunnen lopers op verschillende afstanden geld inzamelen, want van elke inschrijving gaat één euro naar Unicef, Jeugdsportfonds en Edukans. “Dit jaar zijn er naast de vaste onderdelen ook twee nieuwe wedstrijdelementen opgenomen in het programma”, laat organisator Stichting Loopsport Zwolle weten.

Aan de zesde editie van de Stadshagen Run worden twee nieuwe wedstrijdelementen toegevoegd. Kinderen van 10 tot en met 14 jaar kunnen nu ook meedoen aan de ‘juniorenloop’ over een afstand van 1 mijl (1,6 kilometer). Eveneens nieuw is de zogenaamde ‘generatieloop’, welke over een afstand van 5 kilometer gaat. Vaders, moeders, opa's en oma's kunnen voor deze loop samen met hun (klein)kind trainen en aan de generatieloop meedoen. Zij maken daarbij kans op een leuke attentie. Naast de 1 mijl en de generatieloop zijn er de drie vaste onderdelen, te weten de Allio Kids Run, de Concordia 5 kilometer en de Run2Day 10 kilometer. De inschrijving gaat open op zondag 9 juni om 9.00 uur. Voorinschrijven kan tot en met 1 oktober 2013, tenzij de inschrijflimiet eerder bereikt is.

Clinic & vrijwilligers
Ook dit jaar organiseert Loopsport Zwolle een clinic die is bedoeld voor beginnende hardlopers. Na afsluiting van de clinic zijn de deelnemers in staat om dertig minuten lang hard te lopen. Tevens is de organisatie van het evenement nog op zoek naar vrijwilligers voor de dag zelf. “Wil je ons helpen of meedoen aan de clinic, dan is inschrijven mogelijk via www.stadshagenrun.nl.”

Deel deze pagina: