Inschrijving voor StadshagenRun geopend

| 15-06-2015

De inschrijving voor de achtste editie van de StadshagenRun is geopend. Het hardloopevenement heeft dit jaar plaats op de zaterdag 17 oktober. Ook tijdens deze editie kan jong en oud weer genieten van het uitdagende parcours dat dwars door het groene hart van Stadshagen en langs het Zwarte Water loopt.

Traditioneel wordt de loop geopend door de jongens en meiden die deelnemen aan de Partou Kids Run en Juniorenloop. De jeugdige sportievelingen starten in verschillende leeftijdsgroepen vanaf 6 jaar en zetten hun beste beentje voor op de 800 en 1.600 meter. Iedere jeugddeelnemer krijgt traditioneel na afloop onder luid applaus een mooie medaille uitgereikt. Vervolgens is het de beurt aan de deelnemers van de Run2Day 5 kilometer en de Loods 038 10 kilometer. De 10 kilometer wordt mogelijk dit jaar voor het eerst gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU), zodat clubs ook hun records officieel kunnen registreren op het Zwolse parcours.

Nieuw dit jaar is de zogenoemde ‘G-loop’, een speciaal wedstrijdonderdeel waar minder validen aan kunnen deelnemen. “Wij willen ook minder-validen laten genieten van het plezier van sporten in het algemeen en ons mooie evenement in het bijzonder”, aldus Jan Reuvekamp, organisator van de StadshagenRun. Ook voor alle deelnemers aan de G-loop ligt er bij de finish fraai eremetaal te wachten. Zoals gebruikelijk steunt de organisatie van de StadshagenRun ook dit jaar een aantal goede doelen. Dit jaar zijn dat Jeugdsportfonds, VG Sport en Nepal: Red de kinderen. Naast een deel van de opbrengst van de inschrijvingen, kunnen lopers ook zelf een extra donatie doen voor één van deze goede doelen.

De StadshagenRun wordt sinds 2008 georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle en is een jaarlijks terugkerend sportief hoogtepunt in de jongste wijk van Zwolle. Per afstand zijn 1.100 startnummers beschikbaar en de ervaring leert dat de inschrijving relatief snel vol raakt. Meer informatie over de StadshagenRun is te vinden op www.stadshagenrun.nl.

Deel deze pagina: