Inschrijving EP StadshagenRun start 10 juni

| 09-06-2018

De elfde editie van de EP StadshagenRun wordt op zaterdag 20 oktober gelopen. De inschrijving voor het hardloopevenement in Stadshagen start zondag 10 juni om 9.00 uur via www.stadshagenrun.nl. Lopers kunnen zich onder meer inschrijven voor de KidsRun, JuniorenRun, G-Run en 5 of 10 kilometer.

Jaarlijks doen meer dan 2.000 hardlopers mee aan dit sfeervolle hardloopevenement in en om de wijk Stadshagen in Zwolle. Op diverse plaatsen is er muziek en het vele publiek moedigt alle lopers hartstochtelijk aan. Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen.

De 5 en 10 kilometer zijn officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Bij de 10 kilometer is het mogelijk om deel te nemen aan het wedstrijdklassement. De G-Run, voor lopers vanaf 6 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, was de afgelopen jaren een groot succes en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Daarnaast is er de Partou KidsRun voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar, de JuniorenRun (speciaal voor 10-14-jarigen) en de SNS ScholierenRun over 5 kilometer.

Van elke inschrijving gaat 1 euro naar één van de drie goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdsportfonds Zwolle, Stichting Vrienden van WEW (Westenhagen, Ensemble en Wendakker) en Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) ‘t Hoefijzer. Het Jeugdsportfonds biedt financiële ondersteuning aan kinderen van 6 tot 16 jaar, die graag willen sporten maar daar financieel niet toe in staat zijn. Stichting Vrienden van WEW organiseert activiteiten voor ouderen om hen met elkaar te verbinden en vereenzaming te voorkomen. En Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer. Deze stichting draait voor een groot deel op vrijwilligers en maakt het voor mensen met een handicap mogelijk
om paard te rijden.

De beginnende lopers die graag 5 kilometer willen lopen en de lopers die graag eens de 10 kilometer willen lopen, kunnen zich inschrijven voor een hardloopclinic om dit doel te behalen. De start van deze clinic is eind augustus.

Deel deze pagina: