Goede doelen

Ook dit jaar steunen we weer het Jeugdfonds Sport. Het Jeugdfonds Sport geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten! Dit is ons vaste goede doel.

Naast het Jeugdfonds Sport steunen wij in 2019 het goede doel Challenge Childhood Cancer. Lees hieronder het verhaal van Sander (36), Karine (31), Rich (9) en Selah-Loren (2).

18 januari 2018... Na een 6 maanden lange zoektocht naar een diagnose voor onze dochter, bleek onze grootste nachtmerrie waarheid. Kanker. Hersentumor, uitgezaaid. Vanaf die dag staat alles in ons leven in het teken van kanker... elke dag, de hele dag.

Na meerdere (hersen)operaties, maandenlang chemotherapie en met nog een jaar chemotherapie voor de boeg kijken we voorzichtig uit naar de toekomst. Een onzekere toekomst, want door de tumor heeft ze een forse visuele beperking opgelopen. Het is niet moeilijk te voorspellen dat vanwege die visuele beperking het een uitdaging voor haar zal worden om al haar dromen en ambities in het leven waar te maken. Om haar, en anderen, te inspireren om toch hun dromen na te jagen zijn we Challenge Childhood Cancer gestart.

Met Challenge Childhood Cancer willen we laten zien dat ook al lijkt iets onmogelijk, het misschien toch lukt als je er hard genoeg voor werkt. Daarom ga ik, Sander, samen met goede vriend Arjen, de zwaarste, ééndaagse ultra-marathon van 100 kilometer in Europa lopen. We zijn dankbaar voor alle steun die we mogen ontvangen. Elke euro die we ophalen met deze actie gaat - dankzij diverse sponsoren - voor 100 procent naar het Prinses Maxima Centrum. Met deze actie hopen we het Prinses Maxima Centrum toegankelijker te maken voor kinderen met een visuele beperking.

Bij de inschrijving voor de StadshagenRun kunnen jullie aangeven om extra geld te geven aan deze actie. Maar het is ook mogelijk om op een andere manier te geven. Steun je ons voor 15 euro of meer op Geef.nl, dan krijg jij van ons een hardloopshirt met daarop het speciaal ontworpen logo van Challenge Childhood Cancer. Om het shirt te ontvangen volg je ons via Instagram of Facebook en stuur je een privé-bericht met jouw naam, adres en een betaalbewijs (foto). Vervolgens sturen wij jou het hardloopshirt toe!

Alvast ontzettend bedankt!
Sander, Karine, Rich en Selah-Loren