Jan Schra wint twaalfde EP StadshagenRun

Jan Schra is zaterdag winnaar geworden van de twaalfde EP StadshagenRun. De Zwolse atleet voldeed de 10 kilometer in een tijd van 32 minuten en 57 seconden en was daarmee ruim sneller dan Tim den Besten en Stefan de Nekker. Bij de vrouwen ging de overwinning op de 10 kilometer naar Tess Boekema, die na iets meer dan 38 minuten over de meet kwam.

Echt spannend was de wedstrijd bij de heren nooit, want Jan Schra nam vanaf de start de koppositie en gaf die niet meer uit handen. Uiteindelijk snelde de Zwollenaar naar een tijd onder de 33 minuten en daarmee was hij anderhalve minuut sneller dan nummer twee Tim den Besten. De atleet uit Elburg bleef op zijn beurt nummer drie Stefen de Nekker (Noordwolde) 37 seconden voor. Bij de vrouwen ging de zege naar BB-loper Tess Boekema (38:08), die ondanks haar hamstringklachten afrekende met clubgenoot Lieve Tollet (39:32). Monique Fibbe (Heerde) completeerde het podium met een tijd van 39 minuten en 54 seconden.

Op de 5 kilometer ging Luca Poppe met de zege aan de haal. De jonge Zwollenaar was de sterkste van een kopgroep van vier en liep naar een tijd van 16 minuten en 51 seconden. “De eerste plek had ik eigenlijk niet verwacht, dus ik ben zeker tevreden”, reageert Poppe, die geen last had van de barre weersomstandigheden. “Wij liepen met zijn vieren vooraan en wisselden de koppositie met elkaar af, dus van de wind heb ik weinig gemerkt. De regen voelde ik wel, maar dat was wel lekker verkoelend.” Poppe bleef nummer twee Sander Kloosterziel, de winnaar van vorig jaar, in de eindsprint nipt voor. Thomas Reining (17:04) maakte als nummer drie het volledig Zwolse podium compleet.

Bij de vrouwen zegevierde Harriet van ’t Oever op de Run2Day 5 kilometer. De Zwolse volbracht het parcours in Stadshagen in een tijd van 19 minuten en 32 seconden. Danique Bosgoed (20:10) uit Zwolle werd tweede. En de Zwolse Minke Nijhuis (20:37) finishte als derde. 

Klik hier voor alle uitslagen van de EP StadshagenRun