Hardloopclinic in aanloop Allio Kids Run

| 20-09-2012

De Unicef Stadhagen Run staat zaterdag 20 oktober alweer voor de vijfde keer op het programma. Onderdeel van het hardloopevenement, dat wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle, is ook dit jaar de kinderloop. De Allio Kids Run is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. En voor die kinderen wordt er in de aanloop naar het evenement, door SportService Zwolle en PEC 1910, nu ook een clinic georganiseerd.

Vorig jaar deden er bijna 300 kinderen mee aan de Kids Run. En inmiddels hebben zich alweer ruim 200 kinderen ingeschreven. De hardloopwedstrijd voor kinderen gaat over 800 meter. Tussen 10.00 en 10.30 uur starten de drie verschillende leeftijdsgroepen (6/7 jaar, 8/9 jaar en 10/11/12 jaar). Daardoor kunnen ouders, die zelf meedoen aan de 5 of 10 kilometer van de Stadshagen Run, hun kinderen goed aanmoedigen. Kinderen kunnen individueel meedoen, maar de organisatie van de Allio Kids Run heeft ook de basisscholen in Stadshagen, Westenholte en Holtenbroek aangeschreven. Zij strijden wederom om de wisselbeker die hoort bij de titel ‘sportiefste school’.

Iedereen die meedoet aan de wedstrijd krijgt sowieso iets en de nummers één, twee en drie krijgen van elke categorie ook nog een beker of trofee. Scholen die kans willen maken op de titel sportiefste school en de bijbehorende wisselbeker zullen hun leerlingen zeker stimuleren mee te doen. De school met relatief de meest deelnemende kinderen wordt uitgeroepen tot sportiefste school. Scholen kunnen zich via kidsrun@stadshagenrun.nl aanmelden. Kinderen kunnen zich tot 1 oktober opgeven via www.stadshagenrun.nl. Deelname kost 3 euro.

Om kinderen voor te bereiden en enthousiast te maken voor de Allio Kids Run organiseren SportService Zwolle en atletiekvereniging PEC 1910 een clinic. Gezamenlijk bieden deze twee partijen de kinderen de mogelijkheid te oefenen voor de Allio Kids Run. Met als doel de 800 meter in één keer uit te lopen, of misschien wel de snelste tijd te lopen! De clinic van SportService Zwolle en PEC 1910 is een naschoolse activiteit en wordt gegeven op de atletiekbaan op sportpark Het Hoge Laar aan de Urksteeg in Zwolle. Aanmelden voor de clinic kan via www.stadskids.nl.

Deel deze pagina: