Foto’s: Veerezon wint De Stentor Kidsrun

| 22-10-2011

Basisschool Veerezon heeft de scholencompetitie van De Stentor KidsRun 2011 gewonnen. Procentueel gezien deden er van de kleine school uit Stadshagen namelijk de meeste kinderen mee. En zo kon Veerezon zaterdag met acht deelnemers toch de titel 'sportiefste school' opeisen. Arthur Hagemeijer was de snelste van de school en legde het rondje van 800 meter af in 3:15. Iljan Engelbart van basisschool De Vlieger (Oude Wetering) was in de scholencompetitie de snelste van allemaal in 2:56.

Iljan was echter niet de allersnelste op de kidsrun. Joel Plantinga was met een tijd van 2:34 namelijk nog twintig seconden sneller, maar hij liep niet mee namens een school. Wel won hij uiteraard de reguliere wedstrijd bij de jongens 11 en 12 jaar, waarin Iljan Engelbart dus tweede werd. Bij de meisjes 11 en 12 jaar was Nesrin Boukattan (De Wendakker) de snelste. Josefien Overeem van de Vrije School Michael (Holtenbroek) en Tess van der Flier werden tweede en derde, maar waren wel ruim tien seconden langzamer.

In de jongste categorie 6 en 7 jaar waren Joep Bisschop en Mirne Leijen de snelste. Joep liep een tijd van 3:19 en hield daarmee Levi Bruins en Bouke Boersma achter zich. Mirne was in een felle strijd met Fleur Huijskamp verwikkeld, maar drukte na een eindsprint als eerste haar borst over de streep. Het verschil tussen beide was uiteindelijk nog drie seconden. Marieke Booij finishte als derde. Bij de jongens 8 en 9 jaar was de winst voor Jochem Groot Roessink (2:58), die Job de Jager en Sem Bruins te snel af was. Minke Nijhuis zegevierde voor Femke Andriessen en Iris Gils bij de meisjes.

Onze videoreportage van de Unicef Stadshagen Run staat hier online, voor alle uitslagen klik je hier. De uitslag van de scholencompetitie staat op deze pagina.

Deel deze pagina: