Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

Erik Driesen snelt naar parcoursrecord

| 19-10-2014

Erik Driesen uit Vollenhove is er zaterdag in geslaagd de zevende editie van de Unicef Stadshagen Run op zijn naam te schrijven. De BB-loper liep de 10 kilometer in een nieuw parcoursrecord. Driesen zette met een prima opgebouwde race een tijd van 31 minuten en 39 seconden op de klokken. Hij was daarmee exact een minuut sneller dan clubgenoot Arne Mulder. De BB-lopers Henk Smalbrugge, Joep Emmen en Falco Olivier werden respectievelijk derde, vierde en vijfde.

De Unicef Stadshagen Run werd ook dit jaar georganiseerd door stichting Loopsport Zwolle. De organisatie verwelkomde in totaal zo’n 2.200 deelnemers, die allemaal toegejuicht werden door het massaal opgekomen publiek. Voor de atleten van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers was de Unicef Stadshagen Run voor de vierde keer gebombardeerd tot ‘clubkampioenschap 10 kilometer’. Er werd door de BB-lopers dan ook fel gestreden om de ereplaatsen. Met als gevolg voornamelijk blauw gekleurde podia in Stadshagen. Een mooie indicatie voor het niveau van het clubkampioenschap was het grote aantal van 23 BB-lopers dat onder de 40 minuten finishte. Dat deed ook Lieve Tollet. De Zwolse benaderde - met een eindtijd van 38:24 - haar persoonlijk record tot op enkele tellen. Toch moest ze in Stadshagen haar meerdere erkennen in Tess Boekema, die in een zeer vlakke race (negatieve split van één seconde) een nieuw PR liep: 37:54.

Op de 5 kilometer was de jonge Zwollenaar Joël Plantinga de snelste in 17 minuten en 6 seconden. Jan Willem van Huizen werd tweede en PEC-atleet Simon Vos kwam als derde over de streep. Henrieke Aalberts (BB-lopers) was in 19:33 de rapste vrouw op de 5 kilometer. Verder was het enthousiasme van de kinderen tijdens de Partou Kids Run wederom erg groot. Naast alle individuele prijswinnaars van de Kids Run werd ook de sportiefste school nog in het zonnetje gezet. Deze titel ging naar De Wendakker. Klik hier voor alle uitslagen.

Deel deze pagina: