EP StadshagenRun prooi voor Arne Mulder

| 15-10-2016

De negende editie van de EP StadshagenRun is zaterdag gewonnen door Arne Mulder. De Zwollenaar voldeed de Loods038 10 kilometer in 32:50 en was daarmee ruim sneller dan nummer twee Joep Emmen. Falco Olivier snelde naar een derde plaats en zag dat de overwinning bij de vrouwen naar Tess Boekema ging. De BB-loopster liep een tijd van 37 minuten en 33 seconden.

De race bij de heren was amper spannend te noemen. Arne Mulder startte vooraan en liet het hele deelnemersveld zijn hielen zien. Over de 10 kilometer door Stadshagen deed hij nog geen 33 minuten en daarmee bleef hij Emmen een dikke minuut voor. De nummer twee liep een tijd van 34:04, terwijl nummer drie Falco Olivier tot een tijd van 34:30 kwam. Bij de vrouwen werd het een eenzame strijd voor Tess Boekema. De Zwolse was met 37:34 veel te snel voor haar concurrenten, waarvan alleen Lieve Tollet nog enigszins in het spoor kon blijven. De nummer twee kwam een dikke minuut later over de streep. Nummer drie Anja Esveldt finishte na 43 minuten en 34 seconden, nummer vier Miranda Reijnders zat daar weer kort achter: 43:47.

Op de Run2Day 5 kilometer ging de hoofdprijs naar Sander Kloosterziel uit Wezep. Hij liep in 16:20 naar de overwinning en liep daarmee Ben van Boven op een aardige achterstand. Van Boven kwam in 17:19 als tweede over de streep en troefde daarmee Hans Lindeboom (17:31) af. Bij de vrouwen was de hoogste trede van het podium wel voor een Zwolse. Danique Bosgoed won de afstand en kwam tot een tijd van 19:52. Lisa van Dijk uit Hattem werd tweede, Tessa Harbrink uit Zwolle derde.

Deel deze pagina: