Eerste G-loop tijdens StadshagenRun 2015

| 31-08-2015

De StadshagenRun, die zaterdag 17 oktober voor de achtste keer wordt gehouden, is een nieuw onderdeel rijker. Dit jaar wordt de eerste G-loop georganiseerd, voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking tussen de 6 en 25 jaar. “De StadshagenRun kenmerkt zich door het lokale karakter. Jong en oud kan zich uitleven en vanaf nu ook minder valide jongens, meisjes, dames en heren. De StadshagenRun is een feest voor iedereen”, aldus de organisatie.

Begeleiders mogen meelopen bij de G-loop. In verband met veiligheidsaspecten is het parcours niet geschikt voor rolstoelers. Het parcours is 800 meter (rondom het park, in het centrum van Stadshagen). Individuele lopers kunnen zich tot 26 september inschrijven via www.stadshagenrun.nl. Instellingen, scholen, verenigingen en stichtingen via een team inschrijfformulier dat is op te vragen via inschrijven@stadshagenrun.nl. Deelname aan de G-loop kost 3 euro. De deelnemers ontvangen daarvoor een startbewijs, een medaille en een t-shirt.

Jaarlijks doen meer dan 2.200 lopers mee aan dit sfeervolle hardloopevenement in en om Stadshagen. Op diverse plaatsen is er muziek en het vele publiek moedigt alle lopers en loopsters hartstochtelijk aan. Het parcours leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen. De StadshagenRun wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle. Meer informatie over de StadshagenRun is te vinden op de website www.stadshagenrun.nl. Daarnaast is de StadshagenRun te volgen via Twitter (@USRZwolle) en via Facebook (www.facebook.com/Stadshagenrun).

Deel deze pagina: