BB-lopers oppermachtig in StadshagenRun

| 19-10-2013

Onder prima weersomstandigheden en grote publieke belangstelling is zaterdag door Loopsport Zwolle de zesde Unicef StadshagenRun gehouden. Nadat de jeugd tot het uiterste was gegaan op de Allio Kids Run, was het de beurt aan de hardlopers voor de 5 en 10 kilometer. Op de kortste afstand ging de zege bij de mannen naar Gerben van Vilsteren en bij de vrouwen naar Henrieke Aalberts. Op de 10 kilometer wonnen Erik Slomp en Tess Boekema. Alle vier atleten van de Zwolse BB-lopers.

Op de 5 kilometer ging Henrieke Aalberts van start als grote favoriet en maakte haar favorietenrol meer dan waar. Zij won de race met overmacht en verbeterde haar persoonlijk record met twaalf tellen naar 18:55. “Het ging eigenlijk heel makkelijk. Ik had geen horloge bij me, dus ik wist onderweg niet hoe hard het ging. Daarnaast had ik ook niet veel lopers om mij heen om mij op te richten”, vertelt een dolblije Henrieke Aalberts, die in de eindfase nog genoeg over had voor een mooie eindsprint. Ruim twee minuten daarvoor had bij de mannen clubgenoot Gerben van Vilsteren - net als vorig jaar - de 5 kilometer op zijn naam gezet. Hij deed dat, ondanks wat kleine blessures in de afgelopen maanden, in een tijd van 16 minuten en 42 seconden. “Het ging prima. Ik heb lekker gelopen”, aldus de winnaar.

Aansluitend aan de 5 kilometer werd het strartschot gegeven voor het hoofdonderdeel: de 10 kilometer. Aan de start ontbrak Arne Mulder, de winnaar van vorig jaar, aangezien hij vorige week nog in actie kwam op de marathon van Eindhoven. Hier profiteerde Erik Slomp optimaal van. Hij won de 10 kilometer in Stadshagen en werd daardoor tevens de nieuwe clubkampioen van de BB-lopers. Slomp startte beheerst om na 3 kilometer definitief de kop over te nemen en onbedreigd de loop op zijn naam te schrijven. Zijn tijd van 33 minuten en 25 seconden was heel fraai. BB-loper Joep Emmen finishte als tweede in 33:53. Het podium werd gecompleteerd door Douw Nauta (34:05) uit Leeuwarden. En bij de dames scherpte Tess Boekema haar PR op de 10 kilometer met bijna een halve minuut aan. Zij liep gedecideerd naar de winst in 39:11 en nam daarmee de clubtitel over van Lieve Tollet, die tweede werd in 40:15. De Zwolse Marlies Groenewold eindigde als derde: 41:45.

Deel deze pagina: