BB-lopers Mulder en Tollet clubkampioen

| 23-10-2011

Voor de BB-lopers was de Unicef Stadshagen Run zaterdag meer dan een leuke loopwedstrijd op eigen bodem. Het loopfestijn in Stadshagen stond voor de BB-lopers vooral in het teken van het clubkampioenschap op de tien kilometer. Wie o wie zou er als eerste van de Zwolse hardloopclub over de streep komen? Arne Mulder en Lieve Tollet bleken uiteindelijk de glorieuze winnaars. Maar ook de andere BB-lopers keken tevreden terug op de Zwolse loop.

Arne Mulder werd dus kampioen van de BB-lopers op de tien kilometer. Hij bleek ook overall de snelste na een spannende strijd met Hans Lindeboom, de winnaar van de laatste twee clubkampioenschappen, Falco Olivier en Jeroen Bonhof. “Ik snap er niets van, net als een maandje geleden in Utrecht klopte alles. Na zes kilometer voelde ik me ijzersterk en versnelde in de laatste kilometer. Boven alles verbeterde ik ook nog mijn PR met bijna een minuut”, aldus Mulder, die een tijd van 33:19 noteerde. Lindeboom werd tweede op acht seconden. Het podium van het clubkampioenschap werd gecomplementeerd door Jeroen Bonhof.

Bij de vrouwen won Lieve Tollet de tien kilometer in een nieuw persoonlijk record van 38 minuten en 27 seconden. Voor het eerst dook ze onder de 39 minuten. “De vorm was er, zo bleek vorige week al in Zuidlaren. Dat ik onder de 39 minuten zou lopen is mooi, maar dat ik deze tijd hier al liep had ik niet verwacht.” Myrna Vonkerman en Margje Timmerman werden tweede en derde op het clubkampioenschap. Ze snoepten beiden minuten af van hun beste tijd. Het kampioenschap bij de veteranen werd gewonnen door Stef Riemens met een tijd van 37:24. Op drie tellen afstand gevolgd door Borre de Gier, die zijn PR met een minuut verbeterde. Bertus Gazenbeek finishte, na lange tijd uit de running te zijn geweest, net boven de 40 minuten op plaats drie.

Deel deze pagina: