Geen weergave mogelijk voor deze kloon, origineel ontbreekt.

BB-loper Jan Schra wint EP StadshagenRun

| 21-10-2017

Jan Schra van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers is zaterdag winnaar geworden van de tiende editie van de EP StadshagenRun. Schra vocht samen met clubgenoot Erik Slomp om de overwinning en uiteindelijk bleek Schra over het meeste uithoudingsvermogen te beschikken. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Tess Boekema, die na 36 minuten en 56 seconden over de streep kwam.

De top vijf van de Loods038 10 kilometer bestond volledig uit BB-lopers. Jan Schra klokte met 34:36 de winnende tijd en bleef daarmee clubgenoot Erik Slomp zeven seconden voor. Mark Hakbijl snelde in 34:55 naar de derde plaats, terwijl Maarten Nieuwenhuis in 35:05 vierde werd. Henk Slager completeerde de volledig blauwe top vijf, want na 36 minuten en 12 seconden kwam hij als vijfde over de streep. Ook bij de vrouwen was het een Zwols feestje. Tess Boekema was oppermachtig, want met haar ruime 36 minuten bleef ze de rest van het deelnemersveld ruim tien minuten voor. Jolanda Regout van PEC 1910 werd in 47 minuten en 55 seconden tweede, terwijl Annemiek Punten, ook van PEC, derde werd. Zij voldeed de 10 kilometer in een tijd van 51 minuten en 49 seconden.

Op de Run2Day 5 kilometer ging de overwinning naar PEC'er Sander Kloosterziel. Hij was met een tijd van 16:26 te snel voor Kibrom Hadgu, die het zilver kreeg omgehangen. Bas de Jong, eveneens uit Zwolle, klokte met 17:09 een derde tijd. Kloosterziel ging helemaal tot het gaatje en was na afloop helemaal kapot. “Als ik de laatste kilometers boven mijn macht loop, dan kan ik geen versnelling meer uitvoeren. Dan moet ik op die snelheid door. Mijn benen liepen steeds voller en uiteindelijk kon ik niet meer op mijn benen staan”, lacht hij. Bij de vrouwen was Lieve Tollet, ook al van de BB-lopers, heer en meester. Zij klokte een tijd van 19:19 en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. Danique Bosgoed eindigde als tweede, Minke Nijhuis sloot af als derde.

Ook Tollet had het zwaar, maar dat was eigenlijk wel logisch. “Het was zwaar, maar het was mijn eerste wedstrijd weer. Ik heb deze zomer twee triatlons gedaan, dus ik was weer een beetje aan het terugkomen. Maar ik ben tevreden. Een eerste plek, meer kun je niet wensen toch?", lacht Tollet.

Deel deze pagina: