Arne Mulder wint Unicef Stadshagen Run

| 20-10-2012

Zwollenaar Arne Mulder heeft zaterdag de vijfde editie van de Unicef Stadshagen Run op zijn naam geschreven. De talentvolle BB-loper won de 10 kilometer onder prachtige omstandigheden in een tijd van 33 minuten en 11 seconden. Mulder won met die tijd niet alleen de Stadshagen Run, want de wedstrijd in Stadshagen was voor de BB-lopers tevens het officiële clubkampioenschap.

Door dat clubkampioenschap werd de 10 kilometer van de Stadshagen Run volledig gedomineerd door BB-lopers. Bij de eerste twaalf zaten uiteindelijk maar liefst elf blauwhemden. Arne Mulder nam tijdens de wedstrijd snel de kop en had na 5 kilometer bijna 40 seconden voorsprong opgebouwd op de achtervolgende groep. “Bij het keerpunt kon ik goed zien hoe groot mijn voorsprong was en ik heb de race vervolgens ontspannen kunnen uitlopen”, aldus een tevreden Mulder. Op het podium werd hij geflankeerd door clubgenoten Erik Slomp en Falco Olivier. Al finishte eigenlijk Henk Smalbrugge als tweede, maar hij kwam uit in de categorie 35-plus en werd daarin logischerwijs winnaar.

Bij de vrouwen ging de zege naar PEC-atleet Hellen de Vries. Zij had slechts 39 minuten en 42 seconden nodig voor de twee rondes van 5 kilometer door Stadshagen. Op een halve minuut van De Vries finishte BB-loper Lieve Tollet als tweede vrouw, maar werd dus wel - net als vorig jaar - clubkampioen. Tess Boekema, die inmiddels ook uitkomt voor de BB-lopers, eindigde als derde. Op de 5 kilometer was Zwollenaar Gerben van Vilsteren de snelste in 16 minuten en 26 seconden. Rubin Vos (PEC 1910) werd tweede en Harmen de Vries kwam als derde over de streep. Giny Dunnewind was de rapste vrouw op de 5 kilometer. Klik hier voor alle uitslagen.

Deel deze pagina: