Alleen maar winnaars bij EP StadshagenRun

| 16-10-2018

De Olympische gedachte staat tijdens de elfde editie van de EP StadshagenRun, zaterdag 21 oktober, hoog in het vaandel. Traditiegetrouw wordt er geld ingezameld voor drie goede doelen. En daarnaast heeft de organisatie van het hardloopevenement besloten om dit jaar voor het eerst geen prijzen uit te reiken na afloop van de Run2Day 5 kilometer en de Loods 038 10 kilometer.

“De opbrengst van de EP StadshagenRun gaat elk jaar volledig naar de goede doelen. Uiteraard kost het organiseren van het evenement geld, maar dankzij het grote aantal inschrijvingen en dankzij onze sponsoren kunnen wij ieder jaar een mooi bedrag schenken aan de goede doelen”, meldt Saskia van den Berg namens de organisatie. Net als voorgaande jaren gaat er van elke inschrijving 1 euro naar één van de goede doelen. Dit jaar zijn dat het Jeugdsportfonds Zwolle, Stichting Vrienden van WEW (Westenhagen, Ensemble en Wendakker) en Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) ‘t Hoefijzer.

“Naast het Jeugdsportfonds kiezen wij elk jaar voor twee lokale doelen. Dit jaar zijn dat Stichting Vrienden van WEW en SPG ‘t Hoefijzer. Beide stichtingen draaien grotendeels op vrijwilligers en beide organisaties kunnen het geld goed gebruiken. Dat is ook precies de reden dat we geen overbodige kosten willen maken door geld uit te geven aan medailles en geldprijzen bij de Run2Day 5 kilometer en de Loods 038 10 kilometer. Wij zijn onze prijssponsoren erg dankbaar dat ze hieraan willen meewerken. Hierdoor loopt iedereen voor het goede doel en zijn er alleen maar winnaars”, aldus Van den Berg, die tot slot benadrukt dat er wel medailles en bekers klaar staan voor de Partou KidsRun. “Met trots de medaille laten zien aan anderen is voor kinderen het belangrijkste.”

Deel deze pagina: