10 Kilometer Unicef Stadshagen Run vol

| 21-09-2013

De deelnemerslimiet voor de Run2Day 10 kilometer - onderdeel van de zesde Unicef Stadshagen Run, die zaterdag 19 oktober op het programma staat - is bereikt. Het is nog wel mogelijk om je in te schrijven voor de Allio Kids Run (800 meter), de Allio 1 Engelse Mijl (1.600 meter) en de Concordia 5 kilometer. Inschrijven kan tot en met 28 september, tenzij de deelnemerslimiet eerder is bereikt.

De Unicef Stadshagen Run wordt georganiseerd door de Stichting Loopsport Zwolle. Het deelnemersaantal is inmiddels opgelopen tot bijna 2.000 lopers. Al tachtig kinderen hebben zich aangemeld voor de Kids Clinic ter voorbereiding op de Allio Kids Run. Met als doel de 800 meter in één keer uit te lopen, of misschien wel de snelste tijd te lopen. De clinic van SportService Zwolle heeft plaats op maandag 23 en 30 september en 7 en 14 oktober van 15.00 tot 16.00 uur of van 16.30 tot 17.30 uur. De locatie is de atletiekbaan van atletiekvereniging PEC 1910 aan de Urksteeg 1 in Zwolle. Aan de clinic nemen kinderen uit Stadshagen en Westenholte deel, maar ook uit de wijken Holtenbroek en Aa-landen. Deelname kost 5 euro, voor alle lessen. Meer info is te vinden op www.stadskids.nl.

Voor het vierde jaar op rij gaat een deel van de inschrijfgelden naar Unicef. Dit jaar wordt de opbrengst ingezet om de toegang tot schoon drinkwater in Sierra Leone te verbeteren. Eén op de zes kinderen in Sierra Leone haalt zijn/haar verjaardag niet. Door een gebrek aan goede medische zorg, hygiëne en schoon water sterven veel kinderen aan relatief onschuldige oorzaken zoals diarree. Met de opbrengst van de Unicef Stadshagen Run kan Unicef, samen met de regering van Sierra Leone, de toegang tot schoon drinkwater verbeteren. De twee andere goede doelen zijn het Jeugdsportfonds en Edukans. Van elke inschrijving gaat 1 euro naar Unicef, het Jeugdsportfonds en Edukans.

Voor dit sportieve evenement zijn op de dag zelf veel mensen nodig voor verschillende werkzaamheden. Daarom is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement tot een succes te maken. Opgeven kan door je in te schrijven via de website www.stadshagenrun.nl.

Deel deze pagina: