1.700 lopers op startlijst Stadshagen Run

| 19-10-2011

Het aftellen is begonnen voor de organisatie van de vierde editie van de Unicef Stadshagen Run. Zaterdag 22 oktober om 10.00 uur gaan de eerste lopertjes van De Stentor KidsRun van start. Naast de KidsRun zijn de Concordia 5 kilometer en de Run2Day 10 kilometer de vaste onderdelen van de Unicef Stadshagen Run. Met start en finish bij het Cultuurhuis.

Maar liefst zeventig procent van de deelnemers komt uit Stadshagen zelf. Het leeft echt onder de hardlopende inwoners van Stadshagen. Een vaste groep vrijwilligers is druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Op de dag zelf zijn er ook heel veel vrijwilligers uit de wijk actief. En welke straat sleept de prijs van ‘sportiefste straat’ in de wacht? De weersvoorspellingen zijn in ieder geval gunstig: zonnig en droog. Het is immers herfst, dus je moet als organisatie met kou en regen rekening houden. De deelnemers krijgen na de finish warme thee of bouillon aangeboden.

Bij de Unicef Stadshagen Run is meedoen voor de meeste hardlopers belangrijker dan winnen. Dus ook de recreatieve lopers krijgen alle aandacht. Voor de deelnemers van de clinic is het extra spannend. Ze zijn goed voorbereid, dus de finish gaan ze zeker halen. Maar een beetje competitie bij de talenten van Zwolle en omgeving zal er ook zeker zijn. Er hebben zich veel talenten ingeschreven. De BB-lopers houden zelfs hun eigen kampioenschappen. Aangezien het parcours is gewijzigd van een ronde van 2,5 kilometer naar een ronde van 5 kilometer kan je de tijden niet met vorig jaar vergelijken. Meer rechte stukken, minder inhalen, misschien dat er sneller gelopen kan worden.

Deel deze pagina: