Nieuws

Gepubliceerd op zondag 8 juni 2014 om 22:42
Stichting Loopsport Zwolle organiseert zaterdag 18 oktober voor de zevende keer de Unicef StadshagenRun en is voor dit evenement nog op zoek naar vrijwilligers. “Op de dag zelf zijn heel veel mensen nodig voor verschillende werkzaamheden, dus zoeken wij vrijwilligers die helpen het evenement tot een succes te maken”, zegt de organisatie. Opgeven kan door een mail te sturen: vrijwilligers@stadshagenrun.nl.
Gepubliceerd op zondag 5 januari 2014 om 14:10
De organisatie van de StadshagenRun heeft zaterdag drie cheques, met een totale waarde van ruim 4.000 euro, uitgereikt. Voorzitter Jan Reuvekamp overhandigde een cheque van 1.750 euro aan Unicef, voor het Sierra Leone drinkwaterproject. Ook het Jeugdsportfonds Zwolle kreeg een cheque van 1.750 euro. En de derde cheque (850 euro) ging naar Edukans, voor een school in Malawi.
Gepubliceerd op zaterdag 19 oktober 2013 om 22:18
Onder prima weersomstandigheden en grote publieke belangstelling is zaterdag door Loopsport Zwolle de zesde Unicef StadshagenRun gehouden. Nadat de jeugd tot het uiterste was gegaan op de Allio Kids Run, was het de beurt aan de hardlopers voor de 5 en 10 kilometer. Op de kortste afstand ging de zege bij de mannen naar Gerben van Vilsteren en bij de vrouwen naar Henrieke Aalberts. Op de 10 kilometer wonnen Erik Slomp en Tess Boekema. Alle vier atleten van de Zwolse BB-lopers.
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2013 om 14:50
“De StadshagenRun komt precies op het juiste moment.” Dat zegt Tess Boekema, die zaterdag tijdens de zesde editie van de Unicef StadshagenRun tot één van de grote kanshebsters behoort voor de zege op de 10 kilometer. De 19-jarige Zwolse kijkt enorm uit naar de wedstrijd op eigen bodem en heeft plannen om een nieuw persoonlijk record te lopen. “Op het NK in Utrecht finishte ik eind september voor het eerst onder de veertig minuten en daar ga ik zaterdag opnieuw voor.”
Gepubliceerd op zaterdag 21 september 2013 om 21:28
De deelnemerslimiet voor de Run2Day 10 kilometer - onderdeel van de zesde Unicef Stadshagen Run, die zaterdag 19 oktober op het programma staat - is bereikt. Het is nog wel mogelijk om je in te schrijven voor de Allio Kids Run (800 meter), de Allio 1 Engelse Mijl (1.600 meter) en de Concordia 5 kilometer. Inschrijven kan tot en met 28 september, tenzij de deelnemerslimiet eerder is bereikt.
Gepubliceerd op maandag 2 september 2013 om 11:37
De organisatie van de Unicef Stadshagen Run, die zaterdag 19 oktober voor de zesde keer op het programma staat, is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Doordat steeds meer mensen meedoen is de organisatie aangewezen op een steeds grotere groep vrijwilligers. We willen dit jaar dan ook heel graag meer vrijwilligers verwelkomen. Uiteindelijk begint alles vrijwillig”, zegt Herman van den Belt.
Gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2013 om 16:41

Aan de zesde editie van de Stadshagen Run worden twee nieuwe wedstrijdelementen toegevoegd. Kinderen van 10 tot en met 14 jaar kunnen nu ook meedoen aan de ‘juniorenloop’ over een afstand van 1 mijl (1,6 kilometer). Eveneens nieuw is de zogenaamde ‘generatieloop’, welke over een afstand van 5 kilometer gaat. Vaders, moeders, opa's en oma's kunnen voor deze loop samen met hun (klein)kind trainen en aan de generatieloop meedoen. Zij maken daarbij kans op een leuke attentie. Naast de 1 mijl en de generatieloop zijn er de drie vaste onderdelen, te weten de Allio Kids Run, de Concordia 5 kilometer en de Run2Day 10 kilometer. De inschrijving gaat open op zondag 9 juni om 9.00 uur. Voorinschrijven kan tot en met 1 oktober 2013, tenzij de inschrijflimiet eerder bereikt is.

Gepubliceerd op zaterdag 20 oktober 2012 om 20:54
Zwollenaar Arne Mulder heeft zaterdag de vijfde editie van de Unicef Stadshagen Run op zijn naam geschreven. De talentvolle BB-loper won de 10 kilometer onder prachtige omstandigheden in een tijd van 33 minuten en 11 seconden. Mulder won met die tijd niet alleen de Stadshagen Run, want de wedstrijd in Stadshagen was voor de BB-lopers tevens het officiële clubkampioenschap.
Gepubliceerd op donderdag 20 september 2012 om 18:40
De Unicef Stadhagen Run staat zaterdag 20 oktober alweer voor de vijfde keer op het programma. Onderdeel van het hardloopevenement, dat wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle, is ook dit jaar de kinderloop. De Allio Kids Run is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. En voor die kinderen wordt er in de aanloop naar het evenement, door SportService Zwolle en PEC 1910, nu ook een clinic georganiseerd.
Gepubliceerd op maandag 4 juni 2012 om 10:17
De inschrijving voor de vijfde Unicef Stadshagen Run gaat net als de Salverda Berkumloop op zondag 10 juni weer open. Met 1.700 lopers was het veld vorig jaar al weken van tevoren vol. De wedstrijd vindt dit jaar op zaterdag 20 oktober plaats en de organisatie heeft besloten het dit jaar bij 1.900 startbewijzen te houden. Er wordt daarom opnieuw een vol deelnemersveld verwacht. Inschrijven kan vanaf 10 juni via www.stadshagenrun.nl.