Nieuws

Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2015 om 16:06
De blauwe brigade van de BB-lopers viert zaterdag tijdens de achtste editie van de StadshagenRun een feestje. De Zwolse hardloopvereniging heeft de wedstrijd - zoals gebruikelijk - uitgeroepen tot clubkampioenschap 10 kilometer, maar ditmaal is dat wel speciaal. BB-lopers bestaat namelijk vijf jaar. “Er doen in ieder geval vijftig leden mee en misschien nog wel meer”, vertelt trainer Berthold Berger.
Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2015 om 10:49
De achtste editie van de StadshagenRun staat op zaterdag 17 oktober voor een deel in het teken van Nepal. Een groep van zestien personen - waaronder vier leden van Loopsport Zwolle en Eddie Sevink, eigenaar van Run2Day Zwolle - trok in april drie weken door het Zuid-Aziatische land en was getuige van de verschrikkelijke aardbeving die het land trof. De hardlopers zamelden vervolgens liefst 36.000 euro in, om zo een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van het land.
Gepubliceerd op donderdag 24 september 2015 om 16:00
De Loods 038 10 kilometer en de Run2Day 5 kilometer van de StadshagenRun, die zaterdag 17 oktober voor de achtste keer wordt gehouden, zijn voor het eerst officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Door de certificering van het parcours wordt er zekerheid geboden aan lopers over de afstand. Daarnaast vergroot het de kwaliteit van het hardloopevenement. Clubs kunnen hun records vanaf nu officieel registreren op het Zwolse parcours.
Gepubliceerd op maandag 31 augustus 2015 om 16:14
De StadshagenRun, die zaterdag 17 oktober voor de achtste keer wordt gehouden, is een nieuw onderdeel rijker. Dit jaar wordt de eerste G-loop georganiseerd, voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking tussen de 6 en 25 jaar. “De StadshagenRun kenmerkt zich door het lokale karakter. Jong en oud kan zich uitleven en vanaf nu ook minder valide jongens, meisjes, dames en heren. De StadshagenRun is een feest voor iedereen”, aldus de organisatie.
Gepubliceerd op vrijdag 26 juni 2015 om 15:18
De organisatie van de StadshagenRun heeft woensdagavond kindertehuis Firefly Kathmandu blij gemaakt met een cheque van 1.000 euro. Normaliter worden de goede doelen cheques op de nieuwjaarsbijeenkomst van Loopsport Zwolle uitgereikt, maar voor het kindertehuis maakte het bestuur een uitzondering. Het bedrag kan echter nog verder oplopen.
Gepubliceerd op maandag 15 juni 2015 om 10:40
De inschrijving voor de achtste editie van de StadshagenRun is geopend. Het hardloopevenement heeft dit jaar plaats op de zaterdag 17 oktober. Ook tijdens deze editie kan jong en oud weer genieten van het uitdagende parcours dat dwars door het groene hart van Stadshagen en langs het Zwarte Water loopt.
Gepubliceerd op maandag 5 januari 2015 om 09:17
De organisatie van de Unicef StadshagenRun heeft zaterdag drie cheques, met een totale waarde van ruim 4.000 euro, uitgereikt. Er werd een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Unicef. Ook het Jeugdsportfonds Zwolle kreeg een cheque van 1.500 euro. En de derde cheque (1.000 euro) ging naar de Vrienden van W.I.Z. Kids.
Gepubliceerd op zondag 19 oktober 2014 om 00:10 1 reactie
Erik Driesen uit Vollenhove is er zaterdag in geslaagd de zevende editie van de Unicef Stadshagen Run op zijn naam te schrijven. De BB-loper liep de 10 kilometer in een nieuw parcoursrecord. Driesen zette met een prima opgebouwde race een tijd van 31 minuten en 39 seconden op de klokken. Hij was daarmee exact een minuut sneller dan clubgenoot Arne Mulder. De BB-lopers Henk Smalbrugge, Joep Emmen en Falco Olivier werden respectievelijk derde, vierde en vijfde.
Gepubliceerd op vrijdag 17 oktober 2014 om 10:42 1 reactie
Aan de zevende editie van de Unicef StadshagenRun doen zaterdag meer dan 2.200 sportievelingen mee. Organisator Stichting Loopsport Zwolle ontvangt daarmee hetzelfde aantal lopers als vorig jaar. De deelnemers lopen voor drie goede doelen: Unicef, het Jeugdsportfonds en de Vrienden van W.I.Z. Kids. Daarnaast lopen tweedejaars leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap voor het KWF.
Gepubliceerd op dinsdag 7 oktober 2014 om 17:01
Het gaat hardloopvereniging BB-lopers de laatste tijd voor de wind. Onder leiding van trainer Berthold Berger zijn de afgelopen weken weer veel persoonlijke records gesneuveld en wisten de atleten in meerdere wedstrijden te zegevieren. Afgelopen zondag won Joep Emmen nog de Bikkelloop in Zuidwolde. “We werken met een periodisering en dat gaat prima. Daardoor zijn de lopers op de goede momenten in topvorm”, vertelt Berger.