Nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 26 juni 2015 om 15:18
De organisatie van de StadshagenRun heeft woensdagavond kindertehuis Firefly Kathmandu blij gemaakt met een cheque van 1.000 euro. Normaliter worden de goede doelen cheques op de nieuwjaarsbijeenkomst van Loopsport Zwolle uitgereikt, maar voor het kindertehuis maakte het bestuur een uitzondering. Het bedrag kan echter nog verder oplopen.
Gepubliceerd op maandag 15 juni 2015 om 10:40
De inschrijving voor de achtste editie van de StadshagenRun is geopend. Het hardloopevenement heeft dit jaar plaats op de zaterdag 17 oktober. Ook tijdens deze editie kan jong en oud weer genieten van het uitdagende parcours dat dwars door het groene hart van Stadshagen en langs het Zwarte Water loopt.
Gepubliceerd op maandag 5 januari 2015 om 09:17
De organisatie van de Unicef StadshagenRun heeft zaterdag drie cheques, met een totale waarde van ruim 4.000 euro, uitgereikt. Er werd een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Unicef. Ook het Jeugdsportfonds Zwolle kreeg een cheque van 1.500 euro. En de derde cheque (1.000 euro) ging naar de Vrienden van W.I.Z. Kids.
Gepubliceerd op zondag 19 oktober 2014 om 00:10 1 reactie
Erik Driesen uit Vollenhove is er zaterdag in geslaagd de zevende editie van de Unicef Stadshagen Run op zijn naam te schrijven. De BB-loper liep de 10 kilometer in een nieuw parcoursrecord. Driesen zette met een prima opgebouwde race een tijd van 31 minuten en 39 seconden op de klokken. Hij was daarmee exact een minuut sneller dan clubgenoot Arne Mulder. De BB-lopers Henk Smalbrugge, Joep Emmen en Falco Olivier werden respectievelijk derde, vierde en vijfde.
Gepubliceerd op vrijdag 17 oktober 2014 om 10:42 1 reactie
Aan de zevende editie van de Unicef StadshagenRun doen zaterdag meer dan 2.200 sportievelingen mee. Organisator Stichting Loopsport Zwolle ontvangt daarmee hetzelfde aantal lopers als vorig jaar. De deelnemers lopen voor drie goede doelen: Unicef, het Jeugdsportfonds en de Vrienden van W.I.Z. Kids. Daarnaast lopen tweedejaars leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap voor het KWF.
Gepubliceerd op dinsdag 7 oktober 2014 om 17:01
Het gaat hardloopvereniging BB-lopers de laatste tijd voor de wind. Onder leiding van trainer Berthold Berger zijn de afgelopen weken weer veel persoonlijke records gesneuveld en wisten de atleten in meerdere wedstrijden te zegevieren. Afgelopen zondag won Joep Emmen nog de Bikkelloop in Zuidwolde. “We werken met een periodisering en dat gaat prima. Daardoor zijn de lopers op de goede momenten in topvorm”, vertelt Berger.
Gepubliceerd op zondag 8 juni 2014 om 22:42
Stichting Loopsport Zwolle organiseert zaterdag 18 oktober voor de zevende keer de Unicef StadshagenRun en is voor dit evenement nog op zoek naar vrijwilligers. “Op de dag zelf zijn heel veel mensen nodig voor verschillende werkzaamheden, dus zoeken wij vrijwilligers die helpen het evenement tot een succes te maken”, zegt de organisatie. Opgeven kan door een mail te sturen: vrijwilligers@stadshagenrun.nl.
Gepubliceerd op zondag 5 januari 2014 om 14:10
De organisatie van de StadshagenRun heeft zaterdag drie cheques, met een totale waarde van ruim 4.000 euro, uitgereikt. Voorzitter Jan Reuvekamp overhandigde een cheque van 1.750 euro aan Unicef, voor het Sierra Leone drinkwaterproject. Ook het Jeugdsportfonds Zwolle kreeg een cheque van 1.750 euro. En de derde cheque (850 euro) ging naar Edukans, voor een school in Malawi.
Gepubliceerd op zaterdag 19 oktober 2013 om 22:18
Onder prima weersomstandigheden en grote publieke belangstelling is zaterdag door Loopsport Zwolle de zesde Unicef StadshagenRun gehouden. Nadat de jeugd tot het uiterste was gegaan op de Allio Kids Run, was het de beurt aan de hardlopers voor de 5 en 10 kilometer. Op de kortste afstand ging de zege bij de mannen naar Gerben van Vilsteren en bij de vrouwen naar Henrieke Aalberts. Op de 10 kilometer wonnen Erik Slomp en Tess Boekema. Alle vier atleten van de Zwolse BB-lopers.
Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2013 om 14:50
“De StadshagenRun komt precies op het juiste moment.” Dat zegt Tess Boekema, die zaterdag tijdens de zesde editie van de Unicef StadshagenRun tot één van de grote kanshebsters behoort voor de zege op de 10 kilometer. De 19-jarige Zwolse kijkt enorm uit naar de wedstrijd op eigen bodem en heeft plannen om een nieuw persoonlijk record te lopen. “Op het NK in Utrecht finishte ik eind september voor het eerst onder de veertig minuten en daar ga ik zaterdag opnieuw voor.”