Nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 14 juni 2016 om 14:11
Hardloopvereniging BB-lopers komt ter voorbereiding op de negende editie van de EP StadshagenRun met een hardloopclinic voor de 10 kilometer. De afgelopen vier jaar konden hardlopers al bij de vereniging terecht voor een clinic ter voorbereiding op de Zwolse Halve Marathon en dit jaar heeft BB-lopers ook gekozen voor een programma richting de StadshagenRun.
Gepubliceerd op vrijdag 10 juni 2016 om 17:28
De inschrijving voor de negende editie van de StadshagenRun, die zaterdag 15 oktober op het programma staat, start zondag 12 juni om 9.00 uur via www.stadshagenrun.nl. Hoofdsponsor van het hardloopevenement is dit jaar EP: Stadshagen, waardoor de naam ook is omgedoopt tot EP StadshagenRun. Er zijn zes verschillende disciplines: de Run2Day 5 kilometer, de Loods 038 10 kilometer, de Topfit G-Run, de Partou Kids Run, de 1 mijl JuniorenRun (voor 10-14-jarigen) en de 5 kilometer GeneratieRun.
Gepubliceerd op woensdag 13 januari 2016 om 12:20
De organisatie van de StadshagenRun heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle de waardecheques uitgereikt aan de drie goede doelen van de afgelopen editie van het hardloopevenement. In totaal werd er 4.000 euro bij elkaar gelopen voor het Jeugdsportfonds Zwolle, VG Sport Zwolle en Nepal: Help de kinderen. Tijdens de bijeenkomst werd ook bekend dat Nelleke Beimers Jan Reuvekamp opvolgt als voorzitter van de StadshagenRun.
Gepubliceerd op woensdag 30 december 2015 om 21:25

Gepubliceerd op zondag 18 oktober 2015 om 21:53
Stichting Loopsport Zwolle kijkt als organisator van de StadshagenRun tevreden terug op de achtste editie. Ruim 2.300 hardlopers (recordaantal) kwamen zaterdag in actie in Stadshagen en maakten er gezamenlijk een fraai sportfestijn van. Langs het parcours stonden ook meerdere fotografen, die de StadshagenRun met mooie kiekjes in beeld hebben gebracht. Sta jij ook op de foto? Klik snel op onderstaande linkjes…
Gepubliceerd op zaterdag 17 oktober 2015 om 20:51
Zwollenaar Arne Mulder heeft zaterdag de achtste editie van de StadshagenRun op zijn naam geschreven. De BB-loper liep de 10 kilometer in 31 minuten en 49 seconden en bleef daarmee slechts tien seconden boven het parcoursrecord, vorig jaar gelopen door Erik Driesen. Dit keer kwam Driesen niet in de buurt van die tijd en moest hij zijn meerdere erkennen in clubgenoot Mulder. De BB-loper uit Vollenhove finishte in 32:38 als tweede, met kort achter hem clubgenoot Henk Smalbrugge (32:43).
Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2015 om 16:06
De blauwe brigade van de BB-lopers viert zaterdag tijdens de achtste editie van de StadshagenRun een feestje. De Zwolse hardloopvereniging heeft de wedstrijd - zoals gebruikelijk - uitgeroepen tot clubkampioenschap 10 kilometer, maar ditmaal is dat wel speciaal. BB-lopers bestaat namelijk vijf jaar. “Er doen in ieder geval vijftig leden mee en misschien nog wel meer”, vertelt trainer Berthold Berger.
Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2015 om 10:49
De achtste editie van de StadshagenRun staat op zaterdag 17 oktober voor een deel in het teken van Nepal. Een groep van zestien personen - waaronder vier leden van Loopsport Zwolle en Eddie Sevink, eigenaar van Run2Day Zwolle - trok in april drie weken door het Zuid-Aziatische land en was getuige van de verschrikkelijke aardbeving die het land trof. De hardlopers zamelden vervolgens liefst 36.000 euro in, om zo een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van het land.
Gepubliceerd op donderdag 24 september 2015 om 16:00
De Loods 038 10 kilometer en de Run2Day 5 kilometer van de StadshagenRun, die zaterdag 17 oktober voor de achtste keer wordt gehouden, zijn voor het eerst officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU). Door de certificering van het parcours wordt er zekerheid geboden aan lopers over de afstand. Daarnaast vergroot het de kwaliteit van het hardloopevenement. Clubs kunnen hun records vanaf nu officieel registreren op het Zwolse parcours.
Gepubliceerd op maandag 31 augustus 2015 om 16:14
De StadshagenRun, die zaterdag 17 oktober voor de achtste keer wordt gehouden, is een nieuw onderdeel rijker. Dit jaar wordt de eerste G-loop georganiseerd, voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking tussen de 6 en 25 jaar. “De StadshagenRun kenmerkt zich door het lokale karakter. Jong en oud kan zich uitleven en vanaf nu ook minder valide jongens, meisjes, dames en heren. De StadshagenRun is een feest voor iedereen”, aldus de organisatie.