Tiende editie: zaterdag 21 oktober 2017

Partou Kids Run

De Partou Kids Run is een hardloopwedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het plezier van samen hardlopen staat voorop! Je hoeft dus niet super sportief te zijn of heel hard getraind te hebben om mee te kunnen doen. De Partou Kids Run is onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen: 6-7,8-9 en 10-12 jarigen. Hierbij wordt er één ronde gelopen van 800 meter.

Parcours

Het parcours van de Partou Kids Run is 800 meter en is in en rond het park bij het centrum.

Voorlopers

Bij de leeftijdsgroepen 6-7 en 8-9 jarigen lopen voorlopers vanaf de start tot en met de eerste brug voorop. Zij zorgen ervoor dat de groep kinderen niet te veel vaart kan maken, waardoor de kans op valpartijen verminderd.

Clinics

Vind jij het leuk om te kijken hoe hard je kan rennen en wil je goed voorbereid meedoen aan de Partou Kids Run? Dan is dit de kans om je voor te bereiden op deze gezellige loop. SportService Zwolle en atletiekvereniging PEC 1910 bieden alle kinderen de mogelijkheid te oefenen voor de Partou Kids Run met als doel de 800 meter in één keer uit te lopen, of misschien wel de snelste tijd te lopen! De clinics van PEC 1910 en SportService Zwolle vinden plaats als naschoolse activiteit op de atletiekbaan van AV PEC. De trainingen/clinics voor de Partou Kids Run zijn op maandag 25 september, 2, 9 en 16 oktober. Er zijn twee tijden. Van 15.00 uur tot 16.00 uur en van 16.30 uur tot 17.30 uur.

Tijdregistratie en prijzen

We maken bij de Partou KidsRun gebruik van BibTag van MYLAPS. Deze chips zitten achterop het startnummer geplakt. Draag het startnummer zichtbaar op de borst. En draag het startnummer zichtbaar. Vouw, kreukel of verwijder het startnummer niet.

De eerste drie jongens en meisjes van iedere leeftijdsgroep ontvangen een prijs. De 'Sportiefste School wint net als vorig jaar een wisselbeker. Deze prijs gaat naar de school die verhoudingsgewijs de meeste deelnemers heeft. Het gaat hierbij dus om het aantal deelnemers in verhouding tot het aantal leerlingen in de groepen 3 tot en met 8. In 2016 was de Sportiefste School basisschool De Wendakker met een deelname van bijna 20 procent van het aantal leerlingen. Welke school wint in 2017?

De prijscategorieën zijn voor zowel jongens als meisjes: 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-12 jaar