Tiende editie: zaterdag 21 oktober 2017

Loods038 10 kilometer

De Loods 038 10 kilometer is voor lopers van 13 jaar en ouder en wordt dit jaar voor de tiende keer gelopen. Er is een wedstrijdloop en een recreantenloop. Atletiekunie leden met een wedstrijdlicentie kunnen zich inschrijven voor de wedstrijdloop. De start is tegelijkertijd met de recreantenloop.

Parcours

Het parcours van de Loods 038 10 kilometer leidt langs het Twistvlietpark, het Zwarte Water en door het groene hart van Stadshagen. Deelnemers aan de Loods038 10 kilometer lopen twee ronden. Het parcours is officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU).

Clinic

Stichting Loopsport Zwolle organiseert een clinic voor een ieder die voor het eerst de 10 kilometer wil lopen. Meer informatie over de clinic

Inschrijven

Inschrijving start zondag 11 juni om 9.00 uur via www.stadshagenrun.nl of via www.inschrijven.nl. Het inschrijfgeld voor de Loods 038 10 kilometer is € 10,00 euro (exclusief chip).

Tijdregistratie en prijzen

De tijdregistratie vindt plaats met behulp van My Laps Champion Chip, een chip bevestigd aan de veter van je schoen. Als je geen chip hebt, kun je er een kopen. Champion Chip registreert niet alleen ieders finishtijd, maar ook de starttijd. Hierdoor krijgt iedere loper een zuivere ‘netto’ looptijd. De door MyLaps vastgestelde netto eindtijden worden gebruikt voor de uitslagverwerking en toekenning van de nummers 1, 2 en 3 per wedstrijdonderdeel.

De prijscategorieën zijn Mannen Senioren (13 tot 35 jaar), Mannen Veteranen (35 jaar en ouder), Vrouwen Senioren (13 tot 35 jaar) en Vrouwen Veteranen (35 jaar en ouder). Bij de 10 km zijn er aparte prijzen voor de recreatielopers en wedstrijdlopers.